5:2 Dieter eller FOFM….

Jocke i köket
Äntligen!!!! Har det kommit en diet som passar mig :-) Eller rättare sagt så har min diet kommit på pränt.
5:2 är ju det jag har följt större delen av mitt liv fast i min värld så heter den FOFM.
Men ibland när jag känt mig för överviktig och uppkäftig så har jag följt ett viktväktar råd som jag fick en gång i tiden. “Ät som en myra, skit som en elefant” det funkar perfekt.
Hur ser då min 5:2 diet ut ? Ja, den är väldigt enkelt att följa och tar bara ca 10 minuter per dag att laga. Ta fram en kastrull fyll den med vatten och låt vattnet koka upp.
Under tiden som du väntar på det, så tar du fram stekpannan och värmer upp den, gärna med en klick Bregott som smörjmedel.
När sedan vattnet kokar häll i 2-3 deciliter snabbmakaroner och sedan tar du fram ett paket bacon och lägger det i den nu varma stekpannan.
Under tiden som makaronerna kokar gärna ca 5 minuter fast det står 3 på paketet, stek baconet som du vill ha det (mina ska vara lite sladdriga).
När dom lätt överkokta makaronerna är klara ta fram ett durkslag och häll upp dom i den. Krydda med lite grovmalen svartpeppar och en gnutta socker så glider dom lätt ner i strupen.
Ta fram en tallrik lägg upp makaronerna och baconet lite snyggt  och häll över det fett som har bildats i stekpannan så får du en extra god sälta på denna kulinariska rätt.
Nu får man ju inte glömma bort se till att hela näringscirkeln uppfylls, så lite grönsaker till detta behövs,  på med en klick ketchup.
Men ännu är inte hela cirkeln fylld men det blir den om man tar ett glas Coca-Cola till.
Upprepa nu denna meny 5 dagar i veckan, behöver dock ej vara i sträck.
Övriga två dagar ta ett besök hos McDonalds eller din lokala Pizzabagare.
Men kom ihåg när du beställe gärna en Vegetariana med skinka för att hålla dieten, och för att få i dig alla dom näringsämnen som din kropp behöver.
FOFM-dieten står för “Fett Och För Mycket” och rekommenderas inte till känsliga läsare.
Vin och makaroner

Nu kanske du tror att jag lever så här, men det gör jag inte, varje vecka.
Jag gillar att laga mat, men tänker inte så ofta på vad jag stoppar i mig utan det ska bara vara gott.
Därför avslutar jag dagens blogg med ett litet matförslag som passar årstiden.
Ingredienser: Renskav , kantareller, lök, vitlök, grädde, lingon, curry, potatis, mos och majonäs.

Kantarell

Börja med att skala den råa potatisen och stoppa den i en kastrull med vatten så att den kan kokas och bli kokt potatis, vilket rekommenderas när man ska göra potatismos.

Bryn lök och stek lite kantareller och låt dom sedan vila vid sidan av stekpannan på en tallrik. Under tiden som dom vilar så steker du den frysta renskaven (går även bra med viltskav) som nu tar lite smak av lök och kantarell. Låt skaven falla i småbitar vilket den naturligt gör om man delar den med en gaffel. Häll nu tillbaka löken och kantarellerna i pannan pressa 1 vitlöksklyfta över pannans innehåll.
Häll över grädde (går bra med laktosfri om man är laktosintolerant som jag är) ta i en stor klick lingonsylt och krydda sen med curry och lite svartpeppar tills det smakar bra. Låt det sen stå och puttra under tiden som du fixar till potatismoset.
Lägg i en klick smör i potatiskastrullen efter att du har hällt bort vattnet som potatisen kokats i. Mosa potatisen, krydda med lite svartpeppar (grovmalen) och ta i en klick med majonäs.
Då bör allt vara klart att serveras och avnjutas. Till detta kan man dricka ett rött vin, en öl en Cola en Fanta eller vatten bara att välja, men om du väljer ett rött vin så rekommenderar jag Periquita.

Smaklig spis!!!!

 

 

Leave a Comment